Haber

Dikenli yol alt geçidi insanlara “Maşallah” dedirtti

MERSİN (İGFA) – Açtıkları alt geçidin tüm Mersinlilere hayırlı olmasını dileyen Lider Seçer, yaklaşık 4 yılı geride bıraktıklarını ve bu süreçte birçok başarılı hizmete imza attıklarını dile getirdi. Lider Seçer, ” Sadece Mersin Büyükşehir Belediyesi değil, 31 Mart’ta göreve gelen tüm belediye başkanlarımız Türkiye’de mükemmeli yaratıyor. Hepsinin eline, yüreğine, emeğine sağlık. Sezar’ın hakkını bir kez olsun Sezar’a verelim. Açıkçası Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu kadar gösterişli ve gösterişli çalışma ve açılışları sevmiyoruz. Bakın dördüncü kat kavşağını, alt geçidi açıyoruz. Onları, maceralarını, geçtiğimiz aşamaları anlatacağım. Arkadaşlar ‘İnsanlara haber verelim açılalım’ dediler. Yoksa ‘İnşaat bitti, yolu açın da trafik aksın’ diyordum. Bu benim bakış açım. Gösteriş yaparak halkı kandıramazsınız. Böbürlenme ve aldatmaca ile insanları kandıramazsınız. Halk bize inanıyor, halk bizi seviyor. Kalp kalbe karşıdır; çünkü insanları seviyoruz, çünkü konuşmalarımızda saçmalık yok. Bu yüzden insanlar bize inanıyor. Hissediyorum”söz konusu.

“Myrtle; barışın, kardeşliğin, sevgi ve saygının şehri oldu.”

Çok katlı kavşak ve alt geçit çalışmalarının Mersin’deki trafik sorununun analizinde değerli rol oynadığını belirten Lider Seçer, keyifli bir hizmeti daha hayata geçirdiklerini söyledi, “ Allah nasip ederse görevde kaldığımız sürece Mersin’de ne yapacağız? Metrolar, yeni bulvarlar, parklar olacak. Mersin başını kaldıracak ama bakın her şeyden önce en büyük işimizi, mega projemizi çok kısa sürede hayata geçirdik. Ne var biliyor musun? Mersin; barışın, kardeşliğin, sevgi ve saygının şehri oldu. Bundan daha büyük bir proje var mı? Sevgi ve saygı yoksa paranın değeri nedir, yaptığınız yolun değeri nedir, yaptığınız sarayların değeri nedir? İnsanlar kendini yeterli hissetmiyorsa, kendini kötü hissediyorsa siyasetçi olarak yaptığın hiçbir işin, hiçbir hizmetin değeri yok.”dedi.

Mersin’de tesis edilen barış ve kardeşliğin bazı kesimleri rahatsız ettiğine işaret eden Lider Seçer, Mersinlilerin yıllardır Mersin Sahil Bandı Projesi, Çukurova Uluslararası Havalimanı, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu gibi birçok değerli yatırımı beklediğini hatırlattı. Seçer, Mersin adına konuştuğunu öne sürenlerin önce bu konuları gündeme getirmesi gerektiğini ancak bu şahısların bunu yapmadığını, karalama kampanyaları yürüttüğünü söyledi.

Bütün bu siyaset bizi etkiliyor, Ankara rüzgarı esiyor”

Önder Seçer, Ankara siyasetinin yerel yönetimleri de etkilediğini belirtti. “Siyaset bizi o kadar etkiliyor ki, Ankara rüzgarı esiyor. Mevcut imkanları en iyi şekilde değerlendiriyoruz.” söz konusu. Önder Seçer, devraldıkları borca ​​ve karşılaştıkları engellere rağmen değerli hizmetler verdiklerini vurguladı, “Belediyelerin gelirlerinden herkes şikayetçi. Ben biraz farklı düşünüyorum. Herkes ‘Borcu ben devraldım’ dedi. Daha fazla paraya ihtiyacı olduğunu söylüyor. Benim ağzımdan şikayet diye bir şey duyamazsınız. Ben bir tespit yapayım, tabi ki borç bize miras kaldı. Bize bir deve yükü borç kaldı. Ona söyleyeceğiz. Bu bir düzeltme. Ortada bir gerçek var. Tabi ki yapacağız. 400 bin mültecinin yükünü taşıyoruz ama şikayetçi değiliz. hizmetler yapıyoruz. Mersin güçlü bir şehir. Güçlü bir şehir, güçlü bir belediye başkanı olur ve güçlü bir şehrin belediyesi olur. Evet öyleyiz.”dedi.

Hayata geçirdikleri katlı kavşaklarla ilgili bilgi birikimini bizlerle paylaşan Önder Seçer, daha sonra yarım kalan Anıt Katlı Kavşağı’nın imalatını hızla tamamlayıp Sevgi, Göçmen çoklu inşaatının ardından hizmete açtıklarını söyledi. -katlı kavşaklar hizmete açıldı. Dikenli Yol Alt Geçidi’nin 4’üncü çalışma olarak hizmete açıldıklarını belirten Lider Seçer, Metro’nun da temelini attıklarını belirterek, “Bütün bürokratik işlemleri tamamlandı ama kendisi de Ankara rüzgarından etkilendi. Hazine finansman için imza atmadı. Kendi öz kaynaklarımızla elimizden geleni yapıyoruz ama yapıyoruz, merak etmeyin.”söz konusu.

“Kanallı kavşaklar Türkiye’de bir ilk, Mersin’de şimdiden ilklerin ülkesiyiz”

Çivili Yol Alt Geçidi sayesinde vatandaşların 3’üncü Çevre Yolu’na veya Adnan Menderes Bulvarı’na ulaşabileceklerini belirten Lider Seçer, başlayacak çalışmalar kapsamında Beşyol Plaza Kavşağı’nın trafiğe kapatılacağını duyurdu. 3. Çevre Yolundaki yenileme çalışmaları hakkında Lider seçer, “Orada kanalize kavşaklar Türkiye’de bir ilk, Mersin’de zaten ilklerin ülkesiyiz. Daha modern, daha çağdaş, daha akıllı bir şehir yaratmaya çalışıyoruz. Defterimizde günü kurtarmak yok, göz yıkamak yok. Bize oy verenlere, vermeyenlere teşekkürler. Her şeyi akıllıca yapacağız, her şeyi akıllıca yapacağız” terimleri kullandı. Lider Seçer, Mersin trafiğini rahatlatma çalışmaları kapsamında sırada herkesin merakla beklediği Hal Katlı Kavşağı ve Saya Park Katlı Kavşağı’nın olduğunu belirtti. “İkisinin de projeleri hazır, karar aşamasındayız. Trafik yoğunluğunu, şartlarını, şartlarını değerlendiriyoruz. 2023’te bir tanesine başlayacağız. İkisi de buradan daha büyük projeler olduğu için iyi hesaplar yapıyoruz ve en kısa zamanda başlayacağız.”söz konusu.

Lider Seçer, geçtiğimiz günlerde kente gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun programından kendisine bilgi verilmediğini hatırlatarak, şunları kaydetti: “Mersin’e geldiler, Bizi davet etselerdi, giderdik. Buradan Sayın Bakana da sesleneyim; Mersin halkının sesini duyurayım. 6 ay sonra bu iklim değişecek ve Türkiye farklı bir anlayışa yönelecek. Mersin’de barış, birlik, beraberlik ve insanların birbirine saygısı vardır. Çünkü böyle Belediye Başkanları var”dedi.

“Vatandaşım ülkesini sever, ülkesinin birliğine, beraberliğine, mutluluğuna önem verir”

Başkan Seçer, siyasette değişikliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı, “Hem ilçe belediye başkanlarımız hem de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak siyasetçi olarak değil, tüm Türkiye’ye hakim olacak bir vatandaş olarak ülkemde barış istiyorsam, ülkemde ayrımcılığı ve ayrımcılığı ortadan kaldırmak istiyorsam, Diyorum; ‘Bugüne kadar kime oy vermiş olursam olayım ama siyasette değişime ihtiyaç var’ ve tüketimde değişime oy veriyorum. Vatandaşım ülkesini sever, ülkesinin birliğine, beraberliğine ve memnuniyetine önem verir. Ben vatandaşıma inanıyorum, vatandaşımın öngörüsüne inanıyorum. Milletim bugüne kadar Türk siyasi tarihinde çok ince ayarlamalar yapmıştır. Geçmiş seçimleri hatırlayın. Milletim diyor; “Mahkeme hakimin mülkü değildir. Görevin bitti. Yeni arkadaşlar geliyor. Atadığımız yeni siyasetçiler gelsin.’ Önümüzdeki seçimlerin de böyle sonuçlanacağına yürekten inanıyorum. O zaman burada Ulaştırma Bakanlığını aramamıza gerek yok. Nefesimizi bu kadar boşa harcamamıza gerek yok. Telefonu alıyoruz, ‘Bey’ diyoruz. Sayın Bakanım, durumu arz ediyoruz, mutlaka Bakanlarımız demokrasiyi sindirmiş kişilerdir, milletin iradesine saygı duyan kişilerdir, orada bakan olacak arkadaşlarım. 2 milyon nüfuslu bir şehir. Misafirleriyle birlikte 2,5 milyon misafire hizmet veriyor. Bakanları bu şehrin iki vatandaşından birinin oyunu alan bir belediye başkanına saygı duyacak kadar siyasi asalete sahip siyasetçiler yapacağız. O zaman Türkiye’nin önünde kimse duramaz”söz konusu.

“Bugün tüm protokolü, tüm siyasi partileri buraya davet ettim. Bakalım bir bürokrat var mı?”sorusuyla konuşmasına devam eden Lider Seçer, şunları söyledi: “Çağımızda Türkiye Cumhuriyeti, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin fabrika ayarlarına dönecektir. Merak etme”belirtti.

Yapılan hizmetleri halkın gördüğünü, bu nedenle göz boyamaya gerek olmadığını söyleyen Önder Seçer, Büyükşehir olarak çok daha güzel işler yapacaklarının altını çizdi. Mersin’in tüm ilçelerine hizmet verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirten Seçer, “Yenişehir’e, Mezitli’ye, Anamur’a, Toros Dağları’na, Akdeniz’e, Tarsus’a, her yere hizmet veriyoruz. Gözne’ye yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Birinci sınıf mühendislik kalitesi ve bilgi birikimi ile yaptığımız projelerden, kullanılan malzemelerden ve işlerimizin çizim şekillerinden çok güzel geri dönüşler alıyorum. Kaliteli yollar, kaliteli köprüler yapılıyor. En kalitelisi olacak ve mümkünse çevreye de zarar vermeyeceğiz” söz konusu. Mersin’e hizmette gün geçtikçe hızlandıklarını belirten Seçer, şöyle konuştu: “Sevgi Katlı Kavşağı’nı 87 günde yaptık, Göçmen’i 85 günde yaptık, 83 günde yaptık. Anıtı sorma, bir enkaz devraldık, aylardır bekliyor. Seçim odaklı bir altyapımız yok, seçim odaklı bir ihalemiz yok. Mersin halkı bunu unutmasın, Önderliğine güvensin. Emin olabilirsiniz, harcadığımız para sizin paranız, kullandığımız kaynak sizin kaynağınız, bize emanet, biz helal etmiyoruz; Liderine inan, sen inanmadın. Dikenli Yol Alt Geçidi Mersinimize hayırlı olsun”dedi.

Karıncalar:Hiçbir ayrım gözetmeksizin Mersinlilere ve Mersinlilere hizmet veriyorlar”

Mersin’de yürütülen çalışmaların gurur verici noktalara taşındığını ifade eden CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin Mersin halkına hizmet ediyorlar” söz konusu. Metro sorununu hem TBMM’de hem de Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yeniden gündeme getirdiğini hatırlatan Antmen, şunları kaydetti: “Ulaştırma Bakanı plan ve bütçe komisyonunda açıklıyor, 20 yılda neler yaptılar? Onlara söylediğim bu. Önce Allah aşkına şu Mersin metrosunu imzalayın. O zamanlar; Anamur tünelleri, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu, Çukurova Havalimanı ve diğer Mersin’de yapılmayan yatırımlara el atın. Ama yapmayacaklarını biliyorum. Çünkü Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler gibi değiller, Vahap seçilmişleri gibi değiller. Ama çok az şey kaldı. geliyor geliyor 6 ay sonra bu ülkeye huzur gelecek. Ayrım gözetmeksizin herkese eşit hizmet sunulacaktır. Örnek mi, garantör mü? İşte Vahap Seçer, işte belediye başkanlarımız”sözlerini kullandı.

Yılmaz:Cumhurbaşkanımız aynı hizmeti hem Yenişehir’e hem de Erdemli’ye getiriyor”

CHP Parti Meclis Üyesi Emre Yılmaz yaptığı konuşmada; Ülkenin öncelikli iki sorunundan birinin göç sorunu, ekonomik durumun ise oburluk olduğunun altını çizdi. Burada gördüğünüz Kuzey-Güney aksındaki alt geçidin ne kadar zor yapıldığını hepiniz çok iyi biliyorsunuz.”Konuşmasına sözleriyle devam eden Yılmaz, “Herkes bu alt geçidi kullanırken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız aynı hizmeti hem Yenişehir’e hem de Erdemli’ye getiriyor. Şehrin en güzel ve nadide yerlerinden birinde bu alt geçidi ve artı olarak başka şeyler yaparken okuma odasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanımıza bir genç olarak teşekkür ediyorum” dedi.sözlerini kullandı.

Özyiğit: “Mersin Metrosu için imzanın atılmamış olması hepimizin hayretle baktığı bir durum”

Başkan Vahap Seçer’in göreve gelmesinden birkaç gün önce bir anekdotla konuşmasına başlayan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Lider Seçer’in o gün söylediği tüm sözleri tek tek yerine getirdiğini belirterek, Lider Seçer’e adına teşekkür etti. çalışmalarından dolayı Yenişehir halkına Önder Özyiğit, Mersin metrosunun yaşadığı sorunlara da değindi. Özyiğit, “Metro sisteminin şimdiye kadar daha hızlı gitmesi gerekiyordu. Bunun büyük bir yatırım olduğunu hepimiz biliyoruz ve maalesef uzun vadeli bir finansman sisteminin sağlanması merkezi hükümetin imzasına bağlı. İmar planında yer almasına rağmen bu imzanın şu ana kadar atılmamış olması hepimizin hayretle baktığı bir durum. Çünkü bu insanlar bizim. Şehrimize öncelik vermeliyiz, şehrimizde yaşayan insanların yaşam kalitesini ön planda tutmalıyız. İnsanlar onlar için para ödüyor. Dolayısıyla kısa bir süre sonra gereğini yerine getirecektir.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler