Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Şanlıurfa’da! Birileri gösteriş yapıyordu, biz çare arıyorduk.

Cumhurbaşkanımız bölge ziyaretlerine devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü adresi Şanlıurfa’ydı.

“Deprem Konutu Kura ve Anahtar Teslim Töreni Şanlıurfa Harran Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Muhalefete sert sözler

Burada katılımcılara seslenen Erdoğan, deprem üzerinden siyaset yapmaya çalışan muhalefeti azarladı.

“Bazıları gösteriş yapıyordu, biz çare arıyorduk”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Millet olarak yüreklerimizi dağlayan tüm bu felaketlerde, birileri sadece gösteri ve siyasi sömürü peşindeyken, biz bir an önce dertlere çare bulmak için gece gündüz çalıştık.”söz konusu.

“Bu beceriksiz hırslarla zamanımızı ve enerjimizi asla boşa harcamayacağız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yansımalarında şunları söyledi:

Halkımızın yüreğindeki yangının bir an önce söndürülmesinin kaygısını yaşıyoruz. Depremzedelerimize oy vermedikleri için hakaret edenleri, gece yarısı kaldıkları misafirhanelerden dışarı atanları, sandık görünce deprem bölgesini hatırlayanları tarihe ve toplumsal vicdana bırakıyoruz. Ufukta yani deprem anında bile yük olmak yerine millete yük olmayı tercih edenler var. Zamanımızı ve enerjimizi asla bu beceriksiz hırslarla harcamayacağız. Koltuk kavgalarını, beceriksizliklerini, beceriksizliklerini siyasi yolsuzluklarla örtbas etmelerine alet olmayacağız. Biz işimize bakacağız. Hedeflerimize odaklanacağız. Depremden etkilenen şehirlerimizi bir an önce ayağa kaldırıp yeniden inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız. Bugün olduğu gibi bugün de depremzedelerimizi bir an önce yeni, güvenli, huzurlu ve mutlu evlerine ulaştırmak için koşacağız. Allah’ın bize yardım etmesini diliyorum.

“Sözlerimizi yerine getirdik”

Erdoğan konuşmasında şunları söyledi: “Ekonomide, sağlıkta, diplomaside, terörle mücadelede tarihi adımlar atarken sözlerimizi yerine getirdik.”söz konusu.

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’daki depremde 719 binanın yıkıldığını söyledi.

“Deprem mağdurlarımızın yaralarını iyileştirmeye odaklandık”

Kentteki enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlandığını belirten Erdoğan, şöyle konuştu: “Hiçbir ayrım yapmadan deprem bölgesini canlandırmaya çalıştık. Depremzedelerimizin yaralarını sarmaya odaklandık.”söz konusu.

Erdoğan, “Siyasi kazanımlar nasıl elde edilir zihniyetiyle değil, vatandaşlarımızın hayır duasını nasıl alırız yaklaşımıyla konuya yaklaşıyoruz.”dedi.

Evler teslim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından elektronik ortamda yapılan kurayla isimleri belirlenen hak sahiplerine konutlarının anahtarları teslim edildi.

“Hatay’da 7 bin 725 konutun kura törenini gerçekleştirdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

6 Şubat depreminin birinci yıl dönümünde deprem bölgesini yeniden ziyaret ederek depremzedelerimizle dayanışmamızı güçlendiriyoruz. Bu vesileyle inşaatı tamamlanan afet konutları için kura çekimi yaparak, hakları kesinleşen vatandaşlarımıza evleri teslim ediyoruz. Cumartesi günü ilk defa Hatay’daydık. Hatay’da 550 ve 200 yatak kapasiteli iki önemli sağlık tesisinin açılışını yaparak 7 bin 725 deprem konutunun kura törenini gerçekleştirdik.

“Gaziantep Şehir Hastanemizin resmi açılışını yaptık”

Pazar günü Gaziantep’in konuğuyduk. Antep’te toplam 1875 yatak kapasitesiyle bölgenin en büyük sağlık tesisi olan Gaziantep Şehir Hastanemizi resmi olarak açtık. Ardından toplam 10 bin 698 afet konutunun kura törenini gerçekleştirdik. Aynı gün Şahinbey Belediyemize ait Şahinbey Millet Camisi’nin de açılışını yaptık. Miraç gecesi oradan canlı olarak yayınlandı. Şahinbey Belediyemiz muhteşem bir eser ortaya çıkardı. Aslında belediye başkanımızı ve grubunu tebrik ediyorum. Şahinbey’in kısa sürede böyle muhteşem bir eser ortaya çıkarması bizim için gururdur.

“Deprem bölgesinden bir an bile gözümüzü ayırmıyoruz”

Bugün Şanlıurfalı kardeşlerimizle birlikte kura sevincini yaşıyoruz. İnşallah yarın Adıyaman’da olacağız. Ne yaparsak yapalım gözlerimizi deprem bölgesinden bir an bile ayırmayız. Hemen hemen her Kabine toplantısında bakanlarımızdan bölgede yapılan çalışmalara ilişkin düzenli bilgiler alıyoruz. Bakanlarımıza gerekli talimatları vererek şehirlerimizin imar ve ihya çalışmalarının sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlıyoruz. 6 Şubat’ta yaşadığımız felaket gerçekten büyük olsa da tüm şansımızla süreci bu güne getirmeyi başardık. Zaman zaman ortaya çıkan sorunlara karşı gerekli önlemleri alıyor, sorunların çıkmaz sokağa dönüşmeden çözülmesini sağlıyoruz.

“Yüzyılın felaketini yüzyılın birliğiyle aşıyoruz”

El ele, devlete, millete el ele vererek, 53 binden fazla can kaybının yaşandığı yüzyılın felaketini yüzyılın birliğiyle aşıyoruz. Bugünkü kura ve anahtar teslim töreni devletimizin depremin açtığı yaraları sarma iradesinin en somut tezahürüdür. Bugünkü törenle Şanlıurfa’da 1208’i il ve ilçe merkezlerinde, 106’sı kırsal kesimde olmak üzere toplam 1314 afet konutunun kurasını çekiyoruz. Deprem konutu almaya hak kazanan kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Şanlıurfa’da yaklaşık 4 bin konutun inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah bunları en kısa sürede tamamlayıp, yavaş yavaş hak kardeşlerime teslim edeceğiz. Şanlıurfa ile birlikte deprem bölgesinde hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için titizlikle çalışmaya devam edeceğiz.

“Hedeflerimiz ile aramıza hiçbir sorunun girmesine izin vermedik.”

Yaklaşık 22 yılı iktidarda olmak üzere 40 yıldır huzurunuzdayız. Bugüne kadar depremlerden su baskınlarına, yangınlardan su baskınlarına, terör eylemlerinden sokak olaylarına, salgın hastalıklardan bölgesel çatışmalara kadar pek çok farklı zorlukla karşılaştık. 85 milyon insanla tam bir dayanışma içinde hareket ederek tüm bu sınavlardan geçmeyi başardık. Başka bir ülke veya milletin başına gelse başka bir ülkeyi veya milleti yok edecek birçok olay ve kriz, Allah’a şükür bizi yolumuzdan ayıramadı. Bedelini elbette ödedik, yaralandık, sarsıldık ama ne kadar büyük olursa olsun hiçbir belanın hedeflerimize engel olmasına izin vermedik.

Ekonomide, sağlıkta, demokraside, terörle mücadelede tarihi adımlar atarken, meydanlarda vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri de birer birer hayata geçirmeye çalıştık. Özellikle afet yönetimi ve iyileştirme konusunda ülkemizi çok farklı bir seviyeye taşıdık. Şehirlerin altyapı ve üstyapı eksikliklerinin giderilmesinden, kentsel dönüşüm projeleriyle sağlıksız binaların dönüştürülmesine kadar birçok adım attık. TOKİ aracılığıyla vatandaşlarımıza güvenli konutlar sunarken yatay mimari örneklerin yaygınlaştırılmasına özen gösterdik.

“Devletine umut bağlayan hiçbir kardeşimizden utanmadık.”

AFAD Başkanlığı’nın kurulmasıyla birlikte afetlerle mücadelede kurumsal kapasitenin güçlendirilmesinden yasal düzenlemelere kadar çok çeşitli alanlarda çok değerli reformlara, eylemlere ve programlara öncülük ettik. Son 21 yılda yaşadığımız doğal afetlerin ardından yaraları sarma çabamızın en yakın tanığı milletimizdir. Ne Van, Elazığ, Malatya, İzmir depremini yaşayan kardeşlerimizden, ne Kastamonu, Bartın ve Giresun sel felaketini yaşayan halkımızdan, ne de Antalya Muğla yangınını yaşayan vatandaşlarımızdan, kısacası hiçbir kardeşimizden utanmadık. en zor zamanlarda umudunu devletine bağlayanlar. Millet olarak yüreklerimizi dağlayan tüm bu felaketlerde, birileri sadece gösteri ve siyasi sömürü peşinde koşarken, biz bir an önce sorunlara çözüm bulmak için gece gündüz çalıştık.

“Toplam 288 milyon liralık kira yardımı sağladık”

11 ilde toplam 14 milyon insanı ve 7 bin mahalle ve köyü etkileyen 6 Şubat depremi, şüphesiz son yüzyılda yaşadığımız en büyük felakettir. Can kaybı sonucu 53 binden fazla insanı toprağa verdik. Şanlıurfa’daki depremlerde 200 vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah’tan onların ruhlarını dinlendirmesini ve ruhlarını cennette dinlendirmesini niyaz ediyorum. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine ve yakınlarına bir kez daha Allah’tan sabır diliyorum.

“Depremden etkilenen tüm kardeşlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz”

Şanlıurfa’daki depremde 719 bina yıkıldı. Derhal yıkılması gereken 1437 yıkılan binanın tüm enkazı temizlendi. Ağır hasarlı 8 bin 217 binanın 7 bin 321’inin enkazı kaldırıldı. Şanlıurfa’da 9 bin 799 konut, 651 iş yeri ve 441 ahır olmak üzere toplam 10 bin 891 hak sahibi kardeşimiz var. Şu ana kadar depremden etkilenen ailelere geçici barınma kapsamında toplam 288 milyon kira yardımı sağladık. Şanlıurfa’da kurulup dağıtılan çadır sayısı ise 9 bin civarında. İlimizde 578 konteynerle faaliyet gösteren 2 konteyner kent bulunmaktadır. Kırsal kesimde ise 20 bin 595 kişiyi barındıran 3 bin 470 konteyner bulunuyor. Yani Şanlıurfa depremzedelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için ne yapılması gerekiyorsa yapmaktan çekinmedik.

Seçimlerde bölgemizde yaşanan krizlere rağmen tüm bu çalışmalarımızı bir yıl gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Bazen elimizde olmayan sebeplerden dolayı oluşan eksiklikleri hızlı bir şekilde telafi etmeye çalıştık. İnşallah bundan sonra da sizler ve tüm depremzede kardeşlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz.

“Hiçbir ayrım yapmadan deprem bölgesini hızla canlandırmaya çalıştık.”

Deprem gibi hepimizi derinden sarsan, yaralayan bir sorunun günlük tartışmalara meze olarak getirilmesi son derece yanlıştır. Deprem bölgesiyle ilgili durumumuz ilk günden beri hep böyle oldu. Hiçbir ayrım yapmadan deprem bölgesini hızla canlandırmaya çalıştık. Siyasi görüşleri, mezhepleri ve kökenleri ne olursa olsun depremzedelerimizin yaralarını sarmaya odaklandık. Devletimizin kaynaklarını seferber ederek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Şanlıurfa’da ne kadar özverili ve samimi çalıştığımızı çok iyi biliyorsunuz. Diğer illerde yaşayan kardeşlerimiz de çabalarımızın şahididir. Soruna siyasi kazanımlar nasıl elde edilir anlayışıyla değil, vatandaşlarımızın hayır duasını nasıl alırız anlayışıyla yaklaşıyoruz.

“Şanlıurfalı kardeşlerimizin sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz”

Asıl ustalık, şehirleri ve ülkeyi kalkındırmak, inşa etmek, insanların gönlünü kazanmak, onları memnun etmektir. Diğerleri siyasi kazanç hesaplıyor olabilir. Ancak Şanlıurfalı kardeşlerimizin (Allah ondan razı olsun) gönülden duasını dünyadaki hiçbir şeye değişmeyiz. Rabbimiz bize, yaklaşık 22 yılı iktidar olmak üzere 40 yıl boyunca aziz milletimize siyasetle hizmet etme fırsatını verdi. Allah’a hamd olsun, 81 ilimizin her ilçesinde, her mahallesinde bir ayak iziniz, bir sanat eserimiz, bir dikilitaşımız var. Afrika’dan Asya’ya, Filistin’den Türkistan’a kadar yüreğimizdeki tüm mazlumların yardımına koştuk. Şimdi size soruyorum, bir siyasetçi için bundan daha büyük bir nimet olabilir mi? Bir devlet adamına bundan daha büyük bir rütbe, daha büyük bir şeref olur mu? Tabii ki değil. Dolayısıyla eski ve yeni CHP liderleri gibi polemik yapacak, açıklamalar yapacak durumda değiliz. Tam tersine iş yapmanın, hizmet etmenin, iş sağlamanın, Şanlıurfalı kardeşlerimizin sorunlarına çözüm bulmanın peşindeyiz.

habernazilli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler